Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лічильники

www.varianty.net

Понеділок, 30 березня 2015, 17:55

Комунальні тарифи не мають підвищуватись за відсутності лічильників – депутати

лічильники

Відповідний проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" зареєстрований народними депутатами Блоку Петра Порошенка.

Про це повідомляє прес-служба Блоку Петра Порошенка.

Нардепи від Блоку Петра Порошенка Єгор Фірсов та Сергій Алєксєєв пропонують встановити заборону на збільшення тарифів на комунальні послуги для населення за відсутності приладів обліку (лічильників). 

Законопроект передбачає, що збільшення тарифів на природний газ для населення, що проживає у квартирах та приватних житлових будинках, в яких газ використовується тільки для приготування їжі, може здійснюватися виключно в разі наявності встановлених лічильників. При цьому, лічильники повинні бути встановлені за рахунок суб’єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території.

Так само лише за наявності лічильників можуть бути збільшені тарифи на централізоване опалення та централізоване постачання гарячої і холодної  води, а у випадку їх відсутності застосовується понижуючий коефіцієнт.

Парламентарі  переконані, що ухвалення такого закону спонукатиме надавачів послуг з централізованого постачання питної (холодної) та гарячої води, централізованого опалення та постачання природного газу активніше встановлювати прилади обліку для населення. Внаслідок чого люди не переплачуватимуть за комунальні послуги. А також закон дозволить скоротити видатки з Державного бюджету на субсидії і пільги на комунальні послуги для населення

За розрахунковими даними, потребують оснащення приладами обліку:

- холодної води – 115178 будинків;

- гарячої води  – 31006 будинків;

- теплової енергії з регулюванням її споживання – 72,12 тис. будинків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.