Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

призовники

Вівторок, 31 березня 2015, 16:50

Більша половина призовників не придатні до військової служби – нардеп

призовники

Голова Комітету з питань охорони здоров’я, нардеп Блока Петра Порошенка Ольга Богомолець оприлюднила дані 4 хвилі мобілізації.

Про це повідомляє прес-служба Блоку Петра Порошенка.

Згідно з документами, наданими у відповідь на запит народного депутата, з 117 044 чоловік, що пройшли військово-медичну комісію в ході четвертої хвилі мобілізації, придатними до військової служби були визнані лише 52 962 особи.

Серед захворювань, через які потенційні військові були не допущені до служби, безумовним «лідером» стали психічні хвороби – 32%, на другому місці серцево-судинні захворювання – 31,1%, а замикають трійку захворювання нервової системи – 22, 7%.

Далі йдуть травми і поранення – 10% та захворювання органів травлення – 4,2%.

Як зазначає Ольга Богомолець, такий рівень психічних захворювань при мобілізації вимагає ретельної перевірки і контролю. 

Зокрема, підтвердження інформації від психіатричних лікарень, де ці люди проходили або проходять лікування на даний момент, щоб уникнути зловживань при проходженні військово-медичної комісії.

У цілому високий рівень захворюваності серед чоловічого населення країни працездатного віку викликає серйозне занепокоєння та вимагає посиленої уваги уряду і депутатів до рівня охорони здоров’я в Україні та коштів, котрі на нього виділяються.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.