Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Хабар

firtka.if.ua

Вівторок, 31 березня 2015, 15:06

У Львові 3 інспекторів митниці засудять за хабарництво

Хабар

Працівникам львівської митниці, які неодноразово вимагали хабарі, загрожує 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Львівська прокуратура завершила досудове розслідування стосовно 3 інспекторів Львівської митниці ДФС України, які, використовуючи своє службове становище, вимагали та отримували хабарі.

Так, «на гарячому» було викрито інспектора управління митниці при одержанні 300 доларів хабара, співробітника митного поста «Грушів», що отримав 10 тис грн., та інспекторку митного поста «Львів-аеропорт» – із 7 тис грн неправомірної вигоди.

Посадовці вимагали винагороду, зокрема, за зменшення митної вартості товару, не створювання штучних перешкод для його ввезення на митну територію України, пропуск товарів поза митним оформленням і декларуванням.

За результатами розслідування було зібрано докази, які підтверджують вину посадовців, за одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинено повторно, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

 

На хабарників очікує позбавлення від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Наразі обвинувальні акти прокуратура скерувала до суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.