Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Президент

http://yak-prosto.com

П'ятниця, 22 червня 2012, 18:01

Покупці авто платитимуть 3% до ПФ

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 4911-VI «Про внесення змін до статті 1 Закону України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування». 3% податку в Пенсійний фонд буде платити виключно кінцевий покупець, а не продавець.

 

Закон вступить в силу з дня, наступного за днем його опублікування.

Законом визначено, що платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування є підприємства, установи та організації, а також фізичні особи, які набувають право власності на легкові автомобілі, крім випадків забезпечення автомобілями інвалідів згідно із законодавством та успадкування легкових автомобілів за законом.

Сплата збору на обов'язкове державне пенсійне страхування здійснюється при придбанні права власності на легкові автомобілі. Документ також визначає нерухомі майно для сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування об'єкт, який підпадає під визначення основних засобів та інших необоротних активів, згідно з Податковим кодексом України.

Нагадаємо, парламент прийняв цей закон на своєму засіданні 7 червня цього року.

Раніше віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко повідомив, що минулого року до Пенсійного фонду від сплати податку при купівлі нового авто надійшло 1,2 млрд. грн. «Ця норма, про сплату відсотка за покупку автомобіля може викликати сумніви, але вона сьогодні нам дає - до Пенсійного фонду за 2011 р. 1 млрд. 200 млн. грн. Ми б із задоволенням відмовилися від цієї норми, щоб спростити процедуру купівлі-продажу, зараз шукаємо варіанти. Поки що ми не можемо відмовитися від такої прибуткової статті бюджету ПФУ, хоча є різні пропозиції, обговорюється можливість, щоб при розмитненні авто, компанії відразу виплачували цей відсоток, але рішення поки немає», - заявив Тігіпко.

Джерело: РБК-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.