Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

рибальство

oblast.kr.ua

Середа, 1 квітня 2015, 18:25

З 1 квітня по 10 червня діє заборона на вилов риби

рибальство

Сьогодні про це повідомили під час круглого столу «Яким має бути цивілізоване рибальство в Україні» за участю комітету з екологічної політики у Верховній Раді.

Про це повідомляє прес-служба Блоку Петра Порошенка.

Приводом для дискусії стала весняно-літня заборона на вилов риби, яка триватиме з 1 квітня по 10 червня 2015 року у зв’язку із нерестом.

Як відомо, в нерестовий період дозволено лише любительський вилов риби (до 3-х кілограмів цінних видів риб) з берега за межами місць її нересту однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком та спінінгом.

За словами голови комітету, народного депутата від Блоку Петра Порошенка Микола Томенка, потрібно проінформувати населення про відповідну заборону та спільно з відповідними природоохоронними структурами та органами виконавчої влади забезпечити можливість нормального проведення нересту і зупинити масове браконьєрство.

Томенко нагадав, що у 2011 році набув чинності його законопроект (№3325-VI), який заборонив виготовлення, збут та застосування браконьєрських знарядь (отруйних принад, колючих, давлячих та капканоподібних знарядь лову, електровудок, вибухових речовин, пташиного клею та монониткових сіток).

Крім того, на законодавчому рівні була закріплена заборона на ввезення в Україну капканів, мониткових сіток і електровудок, які використовуються виключно з браконьєрською метою, а також введена кримінальна відповідальність за використання вибухових отруйних речовин та електровудок.

Нардеп також наголосив на необхідності максимального інформування органів виконавчої влади, населення, зокрема, продавців ринків, про те, що згадані вище знаряддя для лову риби та полювання перебувають під забороною законодавства вже чотири роки, а за їх розповсюдження і використання передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.