Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Потяг

Четвер, 2 квітня 2015, 13:23

На Львівщині пошкодили поїзди на 865,4 тис. грн.

Потяг

У минулому році приміським поїздам Львівської залізниці завдали збитків на 865,4 тис. грн. та зафіксувано 59 випадків вандалізму.

Про це повідомила прес-служба «Львівської залізниці».

Зокрема, шкода від розмальовування вагонів склала 16 тис. грн., від пошкодження внутрішнього салонного обладнання та вікон — 13,4 тис. грн.

Ще 836 тис. грн. збитків залізниця зазнала від пошкодження та крадіжок електричного обладнання з вагонів електро-поїздів та дизель-поїздів.

У цьому році було зафіксовано 17 випадків пошкодження майна Львівської залізниці. Збитки від них становлять 243,23 тис. грн. З них на розфарбування та пошкодження обладнання вагонів витрачено 8,5 тис. грн.

Сьогодні у службі приміських пасажирських перевезень Львівської магістралі працюють 80 поїздів, з них 41 електропоїзд, 37 дизель-поїздів та 2 рейкових автобуси, якими обслуговується в добу 280 пасажирських приміських поїздів.

Усі інші поїзди наразі поребують капітального ремонту. Орієнтовна вартість одного нового дизель-поїзда чи електропоїзда становить більше 100 млн. грн.

«Сьогодні основною проблемою залишається відсутність централізованого матеріально-технічного забезпечення моторвагонних депо, а такий стан справ ставить під загрозу як можливість належної підготовки рухомого складу до літніх пасажирських перевезень, так і якісне виконання поточних ремонтів та технічного обслуговування», - йдеться у повідомленні.

На Львівській залізниці зараз працюють 5 моторвагонних депо: ВП «Моторвагонне депо Львів» обслуговує парк у 27 одиниць електропоїздів, ВП «Моторвагонне депо Тернопіль» — 12 дизель-поїздів та 2 рейкових автобуси, ВП «Моторвагонне депо Коломия» — 9 дизель-поїздів, ВП «Моторвагонне депо Королево» — 6 дизель-поїздів, ВП «Моторвагонне депо Здолбунів» — 14 електропоїздів та 10 дизель-поїздів.

Нагадуємо, за минулий рік Львівська залізниця перевезла 55,3 млн. пасажирів. Доходів було отримано 83,2 млн. грн, а експлуатаційні витрати становили 892,7 млн. грн.

Наразі сума збитків від перевезення пасажирів за 2014 рік складає 809,5 млн.грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.