Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

гроші

fakty.ictv.ua

Четвер, 2 квітня 2015, 15:28

Світ рятуватиме не Україну, а свої інвестиції в ній – нардеп

гроші

"Надаючи фінансову підтримку, світ в першу чергу дбає про власні інтереси, а не про долю України", – таку думку висловив народний депутат Тарас Кутовий.

Про це повідомляє Блок Петра Порошенка.

"Коли йдеться про те, що Греція у складні для неї часи отримувала кошти Євросоюзу, то тим самим він рятував не стільки Грецію, скільки свої інвестиції в Греції, не даючи їм збанкрутувати. Для того, щоб Україна могла розраховувати на підтримку в такій самій ситуації, потрібно поліпшувати інвестиційний клімат, хоч це і складно за умов війни, щоб іноземні інвестори боролися за свої інвестиції в Україні. Активна позиція Сполучених Штатів серед іншого пояснюється тим, що тут є певні інвестиції, є присутність корпорацій, тому Америка, Великобританія будуть боротися за свої інтереси", – зазначив парламентар.

Говорячи про зростання тарифів, депутат підкреслив, що врегулювання потребує питання градації оплати для заможних людей і тих, хто має невеликі статки. Чітким, доступним і зрозумілим має бути механізм надання субсидій, але разом з тим, громадяни мають усвідомлювати і свою відповідальність у цій сфері.

"Якщо ми будуємо відповідальну державу, платити за енергоносії треба обов’язково. Мені здається, що запропонований механізм субсидій повинен створити можливості, коли українцю буде не так болісно сплачувати ці кошти, оскільки субсидії будуть в автоматичному режимі все це компенсувати", – наголосив нардеп.

Коментуючи процес боротьби з корупцією в Україні, Тарас Кутовий переконаний, що справа поступово рухається, а невдоволення з боку людей викликає той факт, що все відбувається не так швидко, як би того хотілося.

"В контексті "краще — ворог хорошого" ми сьогодні можемо і хочемо сподіватися на щось більше, ніж маємо, але повинні тверезо оцінювати наші сили. А вони говорять, що у нас надзвичайно великий дефіцит бюджету. Ми отримали державу розграбовану Януковичем і його "сім’єю", і нам сьогодні треба після таких страшних потрясінь і крадіжок поставити державу на ноги, чим ми власне і займаємося. Насправді, темп боротьби з корупцією, на мою думку, зараз прискорюється. Це точно не те, чого очікували люди, але це реальний поступ і це видно", – додав депутат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.