Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

переселенці

adiosvoboda.org

Четвер, 9 квітня 2015, 09:20

За прийом на роботу переселенців держава виплачуватиме компенсацію

переселенці

Роботодавці, які взяли на роботу переселенців зі Сходу та Криму, отримуватимуть матеріальну компенсацію.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб», підписаного 27 березня 2015 р., фірмам і компаніям, а також фізичним особам-підприємцям, компенсовуватимуться витрати на оплату праці прийнятих мігрантів.

Розмір компенсації не може перевищувати середній рівень заробітної плати у відповідному регіоні за минулий місяць.

Фінансова допомога виплачуватиметься до шести місяців, при цьому працедавці зобов’язані забезпечити зайнятість переселенців на рік. Також за рішенням регіональних координаційних комітетів сприяння зайнятості та погодження служби зайнятості, державні виплати можуть надаватися до року.

Відшкодовуванню підлягають також витрати на перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, за умови їх працевлаштування на 1 рік. Сума компенсації встановлюється в межах вартості послуг з підвищення кваліфікації, але не має перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму, встановлений для працездатних осіб.

Нагадаємо, у Львові з жовтня 2014 року до 31 березня 2015 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 628 вимушених переселенців, з них 371 – безробітні.

Наразі офіційно працевлаштовані 65 осіб, з яких 1 особа започаткувала власну справу. Ще 26 безробітних залучені до тимчасових громадських та інших робіт, 39 охоплено професійним навчанням. Шукають роботу – 388 внутрішніх мігрантів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.