Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Бескидський тунель

loda.gov.ua

Вівторок, 14 квітня 2015, 15:11

Будівельники Бескидського тунелю подолали більше одного кілометра

Бескидський тунель

На сьогодні пройдено 1116 метрів нового двоколійного Бескидського тунелю із 1765 метрів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

На гірському перевалі у Карпатах, на перегоні Бескид-Скотарське, цілодобово, здотриманням графіка, тривають роботи із будівництва  двоколійного Бескидського тунелю. Станом на 9 квітня, будівельники вже пройшли 1116 метрів верхнього уступу.

"Проходка, тобто вибірка гірської породи для створення штучної пустоти, – це найскладніший етап спорудження цього важливого об’єкту. На темпи виконання робіт впливає характер гірської породи", – пояснюють у Департаменті колії Укрзалізниці.

Нагадаємо, довжина нового тунелю становитиме 1,765 км, ширина – 10,5 м, висота – 8,5 м. Будується він на відстані 30 метрів від існуючого.

Вартість робіт складає 103 млн. євро та фінансується за кошти Європейського банку реконструкції і розвитку, а також кошти Львівської залізниці – 600 млн. грн.

Для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки цим маршрутом перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 60% транзитних вантажів у напрямку Західної і Центральної Європи.

Завершення робіт із будівництва нового Бескидського тунелю, який розпочали робити у жовтня 2013 року, заплановано на І квартал 2017 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.