Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ДМСУ

www.crabbygolightly.com

Понеділок, 25 червня 2012, 13:04

60 млрд. грн. до держбюджету надійшло від митниці з початку року

Станом на 25 червня 2012 р., Державна митна служба України (ДМСУ) перерахувала до держбюджету 60 млрд. грн. Про це заявив глава ДМСУ Ігор Калєтнік.

«Уже на сьогоднішній день митна служба перерахувала до державного бюджету 60 млрд. грн. Якщо порівняти з минулим роком, то сума надходжень буде збільшена (в 2012 р.) на 30 млрд. грн., а в порівнянні з 2010 - збільшена на 52 млрд. грн.», - заявив Калєтнік.

За словами Калєтника, сума надходжень цього року буде збільшена на 30 млрд. грн.

В цілому в поточному році митна служба повинна забезпечити надходження в бюджет на суму 122 млрд. грн. Раніше Президент України Віктор Янукович дав старт кампанії з наведення порядку в митній політиці, а річний план Держмитниці по збору податків збільшений на 7 млрд. грн. Водночас у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі прогнозували отримати додаткові надходження в сумі близько 7,5 млрд. грн. від Державної митної служби на забезпечення соціальних ініціатив Януковича.

Станом на травень 2012 р. надходження митних платежів в Україні склали 43 млрд. грн. Загальний товарообіг України в січні-травні 2012 р. склав 62,3 млрд. дол., що на 4 млрд. дол., або на 7% вище показника аналогічного періоду 2011 р. Обсяги імпорту виросли на 2,4 млрд. дол., обсяги експорту - на 1,5 млрд. дол. За п'ять місяців 2012 р. було імпортовано 33,7 млн. т вантажів на суму 34,2 млрд. дол. США - зростання вартості склав 8%. Експорт склав 68,9 млн. т вантажів митною вартістю 28,2 млрд. дол., зростання вартості - 6%.

Зазначимо, що в I кварталі дефіцит зовнішньої торгівлі товарами України зменшився на 8,2% - до 2,91 млрд. дол. США. За словами Януковича, економіка України втрачає конкурентні переваги на традиційних експортних ринках.

Нагадаємо, в державний бюджет України в 2011 р. надійшло 8,5 млрд. грн від митних зборів, що на 10,4% більше запланованого Міністерством фінансів України. "З початку 2012 р. спостерігається досить серйозне зростання стягнення податків. Це при тому, що майже 8,5 млрд. грн. з 7,7 млрд. запланованих Міністерством фінансів, сьогодні стягнуто Державною митною службою", - сказав Калєтнік. Позитивна динаміка стала наслідком змін у роботі відомства. Зазначимо, що в минулому році активізувалася боротьба з корупцією в митних органах. Однак, згідно з опитуванням Європейської бізнес асоціації, ситуація не покращилася. Втім, учасники опитування відзначали, що робота митниці стала більш відкритою.

Джерело: РБК-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.