Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Констянтин Усов

Вівторок, 14 квітня 2015, 17:43

СБУ має отримати адекватні важелі протидії кіберзагрозам – нардеп

Констянтин Усов

Нардеп фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Костянтин Усов виступив співавтором законопроекту щодо посилення відповідальності за здійснення несанкціонованого доступу до інформаційних або інформаційно-телекомунікаційних систем.

Про це повідомляє прес-служба Блоку Петра Порошенка.

«Питання протидії кіберзагрозам сьогодні набуває всі більшої актуальності у зв’язку із зовнішньої агресією Росії, яка має потужний кібернаступальний потенціал, – зазначив народний депутат. – Останнім часом значно почастішали спроби несанкціонованого втручання в роботу телекомунікаційних систем, електронних реєстрів та баз даних держави. Для ефективної протидії вказаним загрозам Службі безпеки необхідно надати кримінально-процесуальні важелів впливу на сферу таких злочинів».

Законопроект пропонує посилити можливості Служби безпеки щодо контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки.

Зокрема, документ відносить кіберзлочини до підслідності слідчих органів безпеки.

Також, законопроект доповнює Кримінальний кодекс України новими статтями : 3615 «Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), інформаційно-телекомунікаційних систем, спеціальних телекомунікаційних систем (мереж), електронних реєстрів та баз даних» та 3622 «Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється у інформаційних (автоматизованих), інформаційно-телекомунікаційних системах, спеціальних телекомунікаційних систем (мереж), електронних реєстрах та базах даних органів державної влади, об’єктах банківської системи України або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до такої інформації».

Максимальний термін покарання за цими статтями передбачено 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.