Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Чад Гарсія

bestin.ua

Четвер, 16 квітня 2015, 17:04

Документальна стрічка "Російский дятел" стане хітом фестивалю "86"

Чад Гарсія

Українська прем’єра документальної стрічки "Російський дятел" за участю режисера Чада Гарсіа відбудться в рамках програми Другого міжнародного фестивалю кіно та урбаністики "86".   

Про це Варіантам повідомили організатори фестивалю.

"Російський дятел" – це детективна історія, знята режисером Чадом Гарсіа про причини Чорнобильської ядерної катастрофи. Стрічка перемогла на американському кінофестивалі Sundance у номінації "Найкращий іноземний документальний фільм".

Другий міжнародний фестиваль кіно та урбаністики “86” відбудеться 28 квітня по 3 травня у місті Славутич.

Лейтмотив цьогорічного фестивалю –  "Елемент живлення". 

Програма фестивалю вміщує 12 документальних прем'єрних для України фільмів, які охоплюють проблеми урбаністики, екології та енергетики.

У рамках фестивалю відбудеться урбраністичний тренінг "Соціальне проектування: організація спільнот". Учасники навчатимуться методам покращення простору та коммунікації в середині спільноти .

До Славутича також завітає відома чеська художниця Катержина Шеда. Вона презентуватиме новий проект community art (мистецтва міських спільнот), в основі якого робота з громадою Славутича.

Фестиваль “86”відбудеться за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля, Німецького товаристива міжнародного співробітництва GIZ, Посольства США та Чеського центру у Києві.

Нагадаємо, Перший міжнародний фестиваль кіно та урбаністики "86" відбувся у квітні 2014 року. Гостями фестивалю були режисери Роберт Стоун, Фагад Мустафа, Сергій Буковський, Олександр Ратій, операторка Алєксандра Іванова.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.