Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мітинг ветеранів у Львові

П'ятниця, 17 квітня 2015, 15:05

Комуністи та ветерани мітингували під Львівською ОДА

мітинг ветеранів у Львові

Сьогодні у Львові ветерани та комуністи пікетували Львівську обласну державну адміністрацію, вимагаючи зменшити комунальні тарифи.

Участь в мітингу взяли близько ста людей.

Мітингувальники тримали плакати "Дайте народу жити, а не виживати", "Залиште пільги ветеранам та пенсіонерам", "Ні геноциду народу України", "Ні підвищенню цін на комунальні послуги".

"Я говорю від імені ветеранів та дітей війни, я звертаюся до Президента Порошенка, до депутатів, люди гинули на Майдані нізащо. Ви не думаєте про нас, ви думаєте про себе, піднімаєте собі зарплати та пільги, а нам – ні. Ви порушуєте Конституцію. Ні в одній країні пенсіонери так погано не живуть, як в Україні", – наголосила у виступі під час мітингу Марія Дуб. 

"Ми зібралися напередодні семидесятирічної річниці Дня Перемоги, тому що жити в Україні стало нестерпно, тому що депутатам піднімають зарплати до 17 тисяч гривень, із пенсій депутатам забирають гроші", – пожалівся інший ветеран. 

З учасниками мітингу поспілкувався заступник голови Львівської облдержадміністрації з гуманітарних питань Юрій Підлісний.

"Урядом передбачено 25 мільярдів гривень на субсидії, яких вже було роздано дев'ять тисяч екземплярів. Я  сподіваюсь, це зменшить соціальну напругу, яка складається. Коли ми бачимо на плакаті, що 15% знімають з пенсій для працючих пенсіонерів, то треба розуміти, що це тимчасові заходи на цей рік, і вони будуть переглядатися, і коли ситуація буде покращуватись, а ми маємо такі прогнози міжнародних фінансових інститутів,  то в 2016 році ми почнемо новий економічний ріст, і соціальна напруга буде зменшуватись" – зазначив Юрій Підлісний.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.