Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори до органів місцевого самоврядування

П'ятниця, 17 квітня 2015, 17:10

Законопроект про вибори до органів місцевого самоврядування планують розробити до 12 травня

вибори до органів місцевого самоврядування

Відбулося друге засідання експертної ради з реформування законодавства про місцеві вибори під головуванням голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана.

Про це повідомляє прес-служба Блоку Петра Порошенка.

Експертною радою було прийнято рішення створити вузьку робочу групу, за дорученням спікера парламенту її головою була призначено члена фракції Партії «Блок Петра Порошенка», голову підкомітету з питань виборів і референдуму Олександра Черненко.

До групи також увійшли 11 експертів: 5 депутатів і 6 громадських експертів.

Основне завдання цієї робочої групи, за словами народного депутата, розробка конкретних законодавчих актів, щодо нового закону «Про місцеві вибори».

«Ми отримали доручення розробити законопроект до 12 травня, адже саме на цей час планується підготовка робочого варіанту проекту змін до Конституції України в частині децентралізації.  Тому новий виборчий закон і зміни до Конституції в частині децентралізації мають йти паралельно і в одному пакеті»,  зазначив Олександр Черненко.

Також під час засідання були висловлені певні застереження щодо того, що  децентралізація не закінчиться на початку виборів і можливо цей новий закон «Про місцеві вибори» почне діяти лише на наступних виборах.

«Тому ще одне доручення  для цієї робочої групи – вдосконалити діючий закон «Про місцеві вибори» із збереженням змішаної системи, але вдосконалити його процедурно і можливо використати певні норми коаліційної Угоди, зокрема, щодо зменшення кількості депутатів місцевих рад та виборів мерів в два тури»,  зауважив народний депутат.

Також депутат зазначив, що дві головні проблеми нового виборчого закону довкола чого точаться дискусії – виборча система і проведення виборів в Донецькій і Луганській областях та прилеглих до них територіях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.