Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

жінки

bon-ideas.com

Понеділок, 20 квітня 2015, 18:28

Досвід жінок має враховуватися у всіх процесах побудови миру в Україні – нардеп

жінки

Нардеп від Блоку Петра Порошенка сьогодні взяла участь у конференції у Вільнюсі щодо питань становища жінок, миру і безпеки.

Про це повідомляє прес-служба Блоку Петра Порошенка.

Участь у конференції, яка присвячена оцінці прогресу просування ролі жінок забезпеченні миру і безпеки в регіоні ОБСЄ, взяла народний депутат України від Блоку Петра Порошенка, член МФО «Рівні можливості» Марія Іонова.

Учасники заходу, серед яких президент Литви Даля Грібаускайте, Генеральний Секретар ОБСЄ Ламберто Заньє та радник ОБСЄ з гендерних питань, посол Мирослава Бехам, підняли ряд актуальних питань,  пов’язаних з посиленням участі жінок у миротворчих процесах та збільшенням їхньої ролі у прийнятті рішень у сфері миру та безпеки.

У ході конференції було піднято питання забезпечення прав жінок в умовах конфлікту на сході України. Зокрема, у своїй вітальній промові, президент Литви Даля Грібаускайте, зазначила, що увага світової спільноти до України має бути посилена. «Росія повинна виконати свої міжнародні зобов’язання і припинити агресію проти України. Мир – це відповідальність всього міжнародного співтовариства”,  – наголосила вона.

У свою чергу, народний депутат поінформувала про стан виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 про жінок, мир та безпеку.

«В умовах конфлікту, що розгорнувся на Донбасі, жінки та діти є найбільш вразливими групами населення, адже вони стикаються з підвищеними загрозами життю,  у зв’язку з переміщенням і руйнуванням інфраструктури. Враховуючи це, виконання положень Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 та впровадження Національного плану дій реалізації Резолюції є важливим інструментом захисту прав жінок в умовах конфлікту та забезпечення того, щоб досвід жінок враховувався у всіх процесах побудови миру в Україні», – зазначила Іонова.

Парламентар також наголосила, що хоча Національний план дій реалізації Резолюції РБ ООН 1325 розроблений Міністерством Соціальної політики у співпраці з громадськими організаціями, проте уряд зволікає із його підписанням та впровадженням, а також виконанням інших міжнародних зобов’язань у сфері гендерної рівності.

Народеп України зазначила, що однією із ключових проблем залишається недостатній рівень представництва жінок у прийнятті політичних рішень. Зокрема, не зважаючи на конфлікт на сході України, сфера національної безпеки і оборони, як і раніше, залишається однією з тих, де кількість жінок, що беруть участь у прийнятті рішень, є вкрай низьким.

«Беручи до уваги те, що одна з цілей Національного плану дій – сприяння залученню жінок до врегулювання конфліктів та прийняття рішень у сфері миру та безпеки, жінки-депутати Верховної Ради України наполягають на тому, що уряд повинен прискорити реалізацію Національного плану дій», – підкреслила Марія Іонова.

Водночас, Іонова наголосила на тому, що Україна потребує більшої підтримки від агентств ООН і ОБСЄ та усієї міжнародної спільноти аби запобігти подальшій ескалації конфлікту та зупинити агресію Росії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.