Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Східниця

photo.i.ua

Середа, 22 квітня 2015, 12:55

У Львові 14 чорнобильців отримали оздоровчі путівки

Східниця

Львів'яни-чорнобильці отримали від міста курортні путівки на оздоровлення у Східницю.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

З нагоди 29 річниці аварії на ЧАЕС міська влада закупила путівки на санаторно-курортне оздоровлення учасникам ліквідації (ІІ категорії) аварії на Чорнобильській АЕС на санаторно-курортне оздоровлення в Східниці.

Закуплено 14 таких путівок на оздоровлення.

«Цього року нам вдасться оздоровити 14 львів’ян з числа постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Категорію постраждалих обрано не випадково, адже учасники ліквідації ІІ категорії дуже рідко отримують путівки на оздоровлення з державного бюджету, оскільки вони не мають статусу першочергового забезпечення, позаяк, позачергово держава забезпечує путівками постраждалих першої категорії.

В силу постійного браку державних коштів, інші категорії залишаються не оздоровлені. Тому цим кроком міська влада частково нівелює диспропорцію з боку державної політики в сфері оздоровлення чорнобильців й водночас виражає підтримку людям, які боролись із смертельною радіацією», - зазначив начальник відділу соціальних програм управління соціального захисту ЛМР Олексій Неділя.

Цьогоріч управління соціального захисту Львівської міської ради з коштів бюджету міста виплатить одноразову матеріальну допомогу 1617 львів’янам-чорнобильцям по 250 грн., згідно з підписаним розпорядженням міського голови.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.