Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Пікет медиків

Четвер, 23 квітня 2015, 09:36

У Львові замість лікарні позалегеневого туберкульозу може з’явитися тубдиспансер

Пікет медиків

На базі лікарні КЗ ЛОР «Львівська обласна лікарня позалегеневого туберкульозу» може з’явитися тубдиспансер, де ходитимуть хворі з відкритими формами туберкульозу.

Про це повідомляє Львівська організація Радикальної партії Олега Ляшка на своїй  сторінці у Фейсбуці.

За словами медиків «Львівської обласної лікарні позалегеневого туберкульозу», медичний заклад пропонують повністю ліквідувати при відсутності інших альтернативних установ. Відповідно, уся Львівська область і навіть Західний регіон втрачає фахівців, які були створені роками.

Відтак колектив лікарні на зустрічі з представниками Львівської організації Радикальної партії Олега Ляшка заявили, що через закриття лікарні вже за 10 років матимемо провал галузі та серйозні зміни у суспільстві через відсутність фахового обстеження.

«Наша лікарня розрахована на 200 ліжко-місць, середня наповненість лікарні близько 75 %. Додаткові відділення анестезіологія, операційний блок, сучасна клініко-діагностична та бактеріологічна лабораторія. Працює 198 осіб і фактично ми всі будемо позбавлені робити, і ми не підемо більше працювати в тубслужбу. А альтернативних фахівців в інших установах не існує. Ви собі лише уявіть скільки зараз людей повертатиметься зі Сходу України хворими на різні форми туберкульозу. Хто їх буде обстежувати та лікувати? А у Львівській області лише єдину нашу лікарню ліквідовують, усі інші районні диспансери, санаторії, які стоять фактично пусті, їх залишають», - пояснюють медики.

Спілкуючись з колективом лікарні, перший заступник в.о. голови Львівської Організації РПЛ Юрій Мазур зауважив, що на сьогоднішній день ситуація виглядає так, що коли захворюваність в країні на різні форми туберкульозу зростає, в тому числі це пов’язано і з війною у Східних наших регіонах, а наша влада закриває лікарню, залишаючи на вулиці фаховий персонал, а хворих без належного лікування.

Колектив лікарні передав в.о. голови Львівської ТО РПЛ Юрію Візняку звернення до народних депутатів Олега Ляшка, Віктора Галасюка та Оксани Корчинської з проханням допомогти зберегти дійсно єдину фахову установу позалегеневих форм туберкульозу.

Нагадаємо, при лікарні також було збудовано новий корпус, який був фактично розширенням лікарні, там працювала уся технічна служба та адміністрація.

13 березня 2015 року в департаменті охорони здоров’я Львівської області була проведена нарада з головними лікарями протитуберкульозних закладів області, на якій доведено план реорганізації туберкульозної служби, згідно якого на базі лікарні КЗ ЛОР «Львівська обласна лікарня позалегеневого туберкульозу» буде розміщено Львівський протитуберкульозний диспансер з відділенням позалегеневих форм туберкульозу в кількості 50 ліжок.

КЗ ЛОР «Львівська обласна лікарня позалегеневого туберкульозу» є єдиним в Україні самостійним багатопрофільним лікувально – профілактичним закладом, що забезпечує висококваліфіковану спеціалізовану стаціонарну, консультативну (поліклінічну ) допомогу населенню Львова, Львівської області та інших областей України.

Основним предметом та напрямками діяльності ЛОЛПТ є здійснення медичної практики з фтизіатрії, гінекології, урології, офтальмології, анестезіології.

Нагадаємо, 26 березня, працівники обласної лікарні позалегеневого туберкульозу пікетували Львівську ОДА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.