Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Анатолій Матвієнко

on.od.ua

Четвер, 23 квітня 2015, 17:40

Нардеп розкритикував закон про посилення ролі тергромад в управлінні земельними ресурсами

Анатолій Матвієнко

Законопроект щодо посилення ролі територіальних громад в управлінні земельними ресурсами суттєво правильний, а формально – не прогресивний, з точки зору реального місцевого самоврядування. 

Таку думку висловив нардеп Анатолій Матвієнко, – повідомляє прес-служба Блоку Петра Порошенка.

«Наша принципова позиція полягає у наступному: місцеве самоврядування будується за принципом повсюдності. Не може бути жодного метра землі, за виключенням спеціальних земель, який би не належав тій чи іншій територіальній громаді.

Але справа в тому, що цей закон не може консервувати нинішню ситуацію. Сьогодні ми маємо 1050 сільських територіальних громад, 70% з яких є неспроможними», – зазначив нардеп.

«Є такі територіальні громади, які мають тільки одну бюджетну установу – сільську раду. Тому спочатку потрібно  завершити реформу місцевого самоврядування. Насамперед  треба вирішити проблему укрупнення територіальних громад.

Тільки крупним територіальним громадам ми маємо давати  це право. Тоді законом щодо посилення ролі територіальних громад в управлінні земельними ресурсами ми будемо стимулювати реальне місцеве самоврядування, а не консервувати дрібні громади з населенням у 200 людей» – додав Матвієнко.

Обговорення законопроекту №1159 у сесійний залі викликало багато емоційних заяв народних депутатів. «Для декого ця ідея є популярною – восени вибори до органів місцевого самоврядування і треба боротися за сільський електорат.

Замість того, щоб вести людей дорогою правди, дехто заграє з ними та займається популізмом. Мені видається, що це нечесно перед майбутнім, всією системою влади, включаючи і місцеве самоврядування», – сказав Матвієнко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.