Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська міськрада

www.radiosvoboda.org

Четвер, 23 квітня 2015, 17:12

Львівська міськрада прийняла Програму забезпечення житлом учасників АТО

львівська міськрада

Сьогодні, 23 квітня, депутати  Львівської міськради прийняли Програму забезпечення житлом учасників АТО.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради. 

У Програмі визначено, згідно з законодавством, хто є учасниками АТО, хто може претендувати на отримання житла у Львові, яка буде черговість надання житла.

Житло буде надаватися сім’ям загиблих, друга черга – учасники АТО, які зазнали каліцтв, несумісних з подальшим продовженням трудової діяльності. У третю чергу житло отримають діти-сироти, батьки яких перебувають у зоні АТО і мають статус учасника бойових дій.

В подальшому, рішення про закріплення житла буде приймати спільна комісія – громадська комісія з житлових питань. І є комісія, створена розпорядженням міського голови, до складу якої входять представники виконавчих органів, депутатського корпусу і громадськості. 

Обмежено право осіб, які отримали земельні ділянки у будь-якому іншому місці для будівництва і обслуговування житлового будинку, бути учасниками цієї Програми.

Наступний пункт – це питання прописки, перепрописки у м. Львові. Місто має на меті забезпечити житлом львів’ян. І, як виняток, можуть бути розглянуті питання про закріплення житла особі, яка не проживає у м. Львові. 

Програма передбачає, що у випадку недостатності коштів міського або державного бюджету, може бути оголошений відкритий інвестиційний конкурс.

Процедура проведення інвестиційних конкурсів на вибір учасника-інвестора для будівництва є затверджена окремим рішенням сесії міської ради.  Для того, щоб затвердити результати конкурсу, треба не менше 4 ухвал сесії міської ради. Це буде максимально публічно. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.