Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

chitay.net

Понеділок, 25 червня 2012, 17:39

Засідання суду щодо вилучення земель у мешканців с. Зубри перенесли

Засідання у Львівському апеляційному адміністративному суді за позовом Львівської облдержадміністрації до трьох громадян – Наталії Дудік, Валентини Бобенчик та Ольги Петрів, власниць земельних ділянок загальною площею близько 6 га в межах Зубрянської сільради, про примусове вилучення цієї землі з суспільної необхідності, що мало відбутися сьогодні, перенесено в зв'язку з відпусткою представника від Львівської облдержадміністрації.

Якщо на наступне засідання, заплановане на 30 липня, ніхто з представників Львівської ОДА так і не прибуде, то дана справа залишиться без розгляду.

Власниці земельних ділянок в зв'язку зі станом здоров'я на судове засідання також не прийшли. Їхні інтереси представляли юристи, родичі та громадська організація «За права народу». Представник цієї організації Андрій Петришин заявив: «Наша ОДА вдалася до абсурду - до викупу земель до Євро-2012, а саме свято, як вам відомо, закінчується вже через 5 днів. Та їх це не зупиняє. В них є жадоба відібрати в людей землю по 6,25 грн. за квадратний метр. Залишилось 13 ділянок. Десять – Дубневича, якого не чіпають, а три ділянки – цих бідних людей,яким просто жити не дають вже два роки».

Він також наголосив, що коли примусове вилучення земель спровокує конфлікт, то вся відповідальність ляже на голову адміністрації та на Кабінет міністрів України, які вже півтора роки закривають на це питання око.

Власниці земель готові віддати землі, але під справді суспільні потреби, а не готелі і шляхом обміну отримати землю в районі, в якому вони проживають.

Нагадаємо, що Вищий адміністративний суд України задовольнив скаргу "Дирекції з будівництва об’єктів до Євро-2012 у Львові" про скасування минулорічного рішення Львівського апеляційного адміністративного суду, який заборонив відчуження землі для будівництва транспортної розв'язки до Євро-2012. Відтак справа повторно розглядається у Львівському апеляційному  адміністративному суді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.