Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

П'ятниця, 24 квітня 2015, 10:23

Порошенко посилив відповідальність за військові злочини

Петро Порошенко

Відтепер за перевищення дисциплінарної влади та насильства щодо підлеглого засуджуватимуть на 3-7 роки.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 290-VIII «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень».

Для покарання винних Петро Порошенко визначив відповідальність за перевищення військовою службовою особою влади службових повноважень.

Так, умисне вчинення дій, які виходять за межі наданих прав і повноважень, якщо ці дії заподіяли істотну шкоду, караються обмеженням волі на строк від 2 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк. Застосування нестатутних заходів, насильства щодо підлеглого або перевищення дисциплінарної влади – позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Дії, вчинені із застосуванням зброї, а також діяння, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, – позбавленням волі на строк від 5 до 9 років.

Дії, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, караються позбавленням волі строком від 7 до 10 років. Якщо ж злочини здійснені в умовах воєнного стану чи бойовій обстановці, визначається позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.