Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Мобілізація

news.bigmir.net

П'ятниця, 24 квітня 2015, 17:04

На Львівщині 133 військовозобов'язаних ухилилися від мобілізації

Мобілізація

З часу першої хвилі мобілізації зареєстровано 133 ухилення від призову та 9 перешкоджань діяльності ЗСУ.

Про це сьогодні, 24 квітня, на брифінгу повідомив прокурор Львівської області Роман Федик.

«Сьогодні, коли на Сході України ведуться активні бойові дії, на особливому контролі прокуратури перебуває стан боротьби з фактами ухилення громадян від призову за мобілізацією»,- підкреслив прокурор області.

Наразі уже 7 обвинувачуваних актів скеровано до суду.

Також актульною проблемою залишається робота військово-лікарських комісій при здійсненні медичних оглядів осіб, які підлягають мобілізації, та визнання таких придатними до військової служби.

За словами Романа Федика, військово-лікарським комісіям Сокальсько-Червоноградського ОРВК лише 21% осіб визнала придатними до служби, Яворівсько-Мостиського ОРВК – 22%, Жидачівсько-Миколаївського ОРВК – 22,6%, Сколівського РВК – 23%, тощо.

Тому прокуратурою області ініційовано перед департаментом охорони здоров’я Львівської ОДА проведення перевірок з питань законності надання висновків військово-лікарських комісій щодо осіб, які ухиляються від призову та мобілізації.

 

 

 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.