Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

УНА-УНСО

Понеділок, 27 квітня 2015, 14:52

УНА-УНСО вимагає закрити генконсульство Росії у Львові

УНА-УНСО

Представники ГО «УНА-УНСО» сьогодні провели акцію протесту під Генеральним консультвом Росії у Львові, вимагаючи його закриття. 

Про це повідомив учасник батальйону «Айдар» Анатолій Купанецький.

«Ми проти того, щоб на території нашого рідного міста і нашої України були консульства чи посольства країни-агресора. Ми проти того, щоб загарбники знаходились на наших теренах, на нашій землі. Ми були біля російського посольства, висловили там останнє нерадикальне попередження і тепер прийши під прокуратуру, щоб затвердити наші вимоги, тому що прокуратура нічого не робить, ніяких активних дій не приймають», – зазначив учасник батальйону «Айдар» Анатолій Купанецький.

Сьогодні, 27 квітня, під стінами Львівської обласної прокуратури відбулась протестна акція, учасники якої виступали проти репресій над громадськими активістами, замовних кримінальних справ та корупції у правоохоронних органах. 

З натовпу лунали заклики щодо припинення свавілля та корупції серед правоохоронних органів.

«Я прошу всіх об'єднуватися, нічого не боятися. Це є наша земля, ми на ній народились. Нас звинувачуют у трьох статтях, погрожуючи ув'язнити на десять років. Жоден з підозрюваних та осуджених, хто перебував під домашнім арештом на 3 місяці, жоден з них не є відсутнім на сьогоднішньому мітингу. Дуже прошу, не бійтеся. Бо ми народ, ми є влада», – громадська активістка від асоціації Вільних профспілок.

Учасниками акції проотесту стали жителі Львова, Хмельницька, Дніпропетровська, Івано-Франківська та інших міст України.

Серед них були представники УНА-УНСО, «Автономного опору», асоціації Вільних профспілок Всеукраїнського об'єднання солідарних трудівників за підтримки Вільної профспілки «Автомобіліст України».

Перед тим активісти УНА-УНСО пікетували генконсульство Росії у Львові. Вони вимагали припинити діяльність дипломатичного представництва країни-агресора, а також повернути до України одного з лідерів УНА-УНСО Миколу Карп’юка, якого, за даними протестувальників, незаконно утримують у в’язниці на території Росії. 

Протестувальники погрожували штурмувати дипломатичної установи, якщо до них не вийде консул Росії у Львові.

Після цього вони спалили прапори ЛНР та ДНР, –  повідомляє ЗІК.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.