Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

Понеділок, 25 червня 2012, 18:15

Уряд ініціює скасування використання печаток у бізнесі

Кабінет міністрів України пропонує скасувати обов'язкове застосування суб'єктами господарювання печаток, замінивши їх вказівкою в документах особистого підпису, повідомила прес-служба Кабміну.

 Скасування використання печаток в бізнесі зробить більш швидкою і менш витратною процедуру створення нових суб'єктів господарювання, і усуне грунт для рейдерства. «Однією з процедур початку будь-якого бізнесу є виготовлення суб'єктами печатки. Але правоохоронні та податкові органи давно визнали факт легкості її підробки. Тому ніяка печатка не гарантує того, заради чого її обов'язкове використання впроваджувалося багато років назад», - йдеться в повідомленні.

У документі також наголошується, що загрозливі масштаби придбало рейдерство внаслідок незаконного заволодіння печаткою. «Системний характер носить непередача печатки старим керівництвом підприємства новопризначеному при його заміні. В такому випадку колишні керівники не тільки продовжують фактично контролювати бізнес, а й здатні завдати йому істотної шкоди», - наголошується в повідомленні.

Разом з тим, позначених проблем, на думку уряду, можна було б уникнути, ввівши обов'язковість вказівки в документах підпису.

Джерело: Комерсант-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.