Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

yak-prosto.com

Понеділок, 25 червня 2012, 18:26

Прокуратура Львівщини притягнула до відповідальності посадовців за корупційні адмінпорушення

Органи прокуратури Львівської області притягнули до відповідальності низку посадовців за вчинення адміністративних корупційних правопорушень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, прокуратура Сихівського району склала протокол про адміністративне корупційне правопорушення стосовно лікаря травматолога комунальної 8-ї міської клінічної лікарні.

З'ясовано, що останній встановивши діагноз, який свідчив про тимчасову непрацездатність, вимагав від хворого 300 гривень за сприяння в оформленні лікарняного. Посадовця затримано після передачі грошових коштів.

Крім того, порушення вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» виявлено Самбірською міжрайонною прокуратурою.

Перевіркою встановлено, що реєстратор міжміського бюро інвентаризації незаконно сприяв фізичній особі в одержанні технічної документації на квартиру із заниженою її вартістю. За такі «послуги» із зменшення суми державного мита під час продажу квартири від власника житла посадовець отримав 2 тис. грн. незаконної грошової винагороди.

Також органами прокуратури складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення стосовно посадовця Дрогобицької міської ради. Він протягом липня – грудня 2011 року використовувала свої службові повноваження в інтересах третіх осіб. Зокрема, встановлено, що службовець провела виплату грошей не тільки педагогічним працівникам, а також бібліотекарям, виплатила вихідну допомогу 6 методистам координаційно-методичного центру відділу освіти як звільненим, хоча вони такими не були, також зайво нарахувала і виплатила зарплату 6 педпрацівникам загальноосвітніх шкіл. Загальна сума завданих посадовцем збитків становить 25 тис.770 грн.

Усі протоколи про вчинення адміністративних корупційних правопорушень розглянуто в судах. Відтак правопорушників визнано винними та накладено стягнення у вигляді штрафів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.