Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візи

ar25.org

Четвер, 30 квітня 2015, 14:00

Поляща – за безвізовий режим для України

візи

Польща та Румунія підтримують скасування віз для України та Грузії.

Про це повідомляє Польське радіо.

Обидві країни виступлять із такою позицією під час саміту Східного партнерства, що має вже невдовзі відбутися у Ризі.

«Польща буде підтримувати обидві держави на їхньому шляху до скасування візового режиму. Це буде також перший крок у їхньому європейському прагненні. Здається, що саміт в Ризі мав би підтвердити очікування та добру волю Європи у цих питаннях», – сказав Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина.

Голова румунської дипломатії Богдан Ауреску нагадав, що про скасування віз свідчить також приклад Молдови. Громадяни цієї країни, у рамках Східного партнерства, можуть подорожувати по Європейському Союзі без додаткових документів.

«Минув рік після скасування віз для громадян Молдови. 500 тисяч з них вже отримали біометричні паспорти і тому вони можуть їхати в ЄС. Це велика вигода для мешканців Молдови, які можуть завдяки цьому вільно переміщатися, але це й також користь від того, що країна наблизилася до держав Спільноти», – ствердив Богдан Ауреску.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.