Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

скасування державного і муніципального регулювання тарифів на пасажирські перевезення

Вівторок, 5 травня 2015, 17:05

Муніципальне і державне регулювання тарифів на пасажирські перевезення скасовано

скасування державного і муніципального регулювання тарифів на пасажирські перевезення

Кабмін України скасував державне і муніципальне регулювання тарифів на пасажирські перевезення, окрім залізничних.

Відповідне рішення закріплено згідно з постановою уряду №240 від 25 березня 2015 року, передає Інтерфакс.

Згідно з документом постанови Кабміну № 1548 від 25 грудня 1996 року "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)" вилучається норма про те, що органи державної виконавчої влади та виконавчі органи міських рад встановлюють тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами, що працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському, внутрішньообласному сполученні.

Скасовується рішення щодо врегулювання тарифів на перевезення пасажирів і вартість проїздних квитків у міському пасажирському транспорті виконавчими органами влади Львівської міської ради.

Як повідомлялося, в березні автоперевізники зверталися з проханням до Мінінфраструктури, щоб останнє звернулося до облдержадміністрацій та міськрад щодо невідкладного перегляду чинних тарифів на міських, приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах з метою приведення їх до економічно обґрунтованого рівня.

За словами міністра Андрія Пивоварського, він вже підписав листа до Мінекономрозвитку з проханням до кінця 2015 року ввести мораторій на регулювання тарифів на внутрішньообласні перевезення облдержадміністраціями та міськрадами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.