Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Вівторок, 26 червня 2012, 14:23

В Україні пальне може подешевшати на 40 копійок

Експертно-аналітична група Кабінету Міністрів, яка займається паливними питаннями, рекомендує всім учасникам ринку до кінця червня знизити ціни на 40 копійок на всі види палив.

 

«Зниження ціни пов'язане, в першу чергу, з тим, що в травні-червні продовжилося істотне падіння європейських оптових котирувань нафти. Враховуючи тенденції до зниження цін на європейських біржах, і ті зниження, які вже відбулися на вітчизняному ринку раніше, існують всі передумови знизити ціни на всі види палива ще на 30-40 копійок", - йдеться у заяві ЕАГ.

Минулого тижня в мережах АЗС ПАТ «Укрнафта» після рекомендацій Кабміну істотно знизились ціни нафтопродуктів. Після цього інші учасники ринку також знизили ціни на паливо - в межах від 5 до 30 копійок.

Нагадаємо, у травні парламент проголосував за закон про «плаваючі» акцизи на нафту. Тепер він обернено пропорційно залежить від вартості нафти на світових ринках — підвищується, у разі її зниження, і навпаки, зменшується при її зростанні.

Джерело: ТСН

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.