Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Турківський район

uk.wikipedia.org

Середа, 13 травня 2015, 14:17

Депутати Турківської райради виступили за збереження району

Турківський район

Турківські депутати написали звернення щодо збереження району як самостійної адміністративно-територіальної одиниці.

Про це повідомила прес-служба Турківської районної ради.

На засіданні Турківської райради депутати розглянули концепцію уряду щодо територіальної реформи та вирішили зберегти Турківський район як самостійної адміністративно-територіальної одиниці.

Також депутати запропонували об’єднати сусідні гірські райони - Старосамбірський та Сколівський в одну адміністративно-територіальну одиницю з центром у місті Турка.

Як йдеться у зверненні, всі населені пункти Турківського, Сколівського, частина Старосамбірського і Дрогобицького районів мають статус гірських. Отже, комплексне забезпечення соціально-економічного розвитку цих населених пунктів, яким надано статус гірських, можливе тільки в єдиному адміністративному районі.

"Збереження Турківського району як самостійної адміністративно-територіальної одиниці дасть можливість зберегти також автентичний фольклор місцевого населення - бойків, а також стрімкого розвитку туризму та рекреації. Вже розпочався процес створення національного природного парку «Бойківщина», активно працює Західний реабілітаційно-спортивний центр НКСІ України", - йдеться у зверненні депутатів.

Нагадаємо, у 2014 році уряд схвалив концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. А також у рамках децентралізації влади було висунуто пропозиції щодо зміни адміністративно-територіального устрою України.

Відтак районні територіальної організації та місцеве самоврядування повинні до 15 травня подати до обласної міжвідомчої координаційної комісії перспективні плани об’єднання економічно спроможних територіальних громад районів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.