Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

гривня

obozrevatel.com

П'ятниця, 15 травня 2015, 12:24

У Турці посадовці встановили собі надбавки за роботу з секретними матеріалами

гривня

Незважаючи на те, що держслужбовці повинні отримувати лише заробітну плату, посадовці Турківської РДА уже 3 місяці отримують надбавки до зарплати.

Про це йдеться у розпорядженнях голови Турківської РДА та рішенні сесії Турківської райради.

Керівництво Турківської РДА та депутати райради надали собі надбавки до зарплати у зв’язку з роботою, яка передбачає доступ до державної таємниці.

При цьому посадовці посилаються на статтю 30 Закону України «Про державну таємницю» за якою розміри і порядок надання компенсації громадянам у зв’язку з роботою, яка передбачає доступ до державної таємниці, затверджені постановою Кабінету Міністрів України ще 15 червня 1994 року.

Отож, згідно з розпорядженням голови Турківської РДА Олександра Лабецького від 30 березня 2015 року надбавки до посадового окладу у березні отримали Василь Мазник завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами у розмірі 15%, перший заступник Турківської РДА Володимир Баган у розмірі 10%, керівник апарату РДА Мирон Бойко, завідувач сектору з питань цивільного захисту РДА Михайло Павлович.

У лютому Лабецький надав надбавку до заробітної плати тим самим посадовцям, включаючи й свого першого заступника Багана.

Ще раніше, до обрання Лабецького головою Турківської РДА, перший заступник Володимир Баган згідно з розпорядженням від 27 січня 2015 року встановив у січні собі, Мазнику, Бойку та Павловичу надбавку до зарплати.

Взявши приклад РДА, депутати Турківської районної ради 13 березня 2015 року встановили надбавку на 2015 рік за виконання особливо важливої роботи в розмірі 50% до посадового окладу з урахуванням надбавок за ранг та вислугу років голові Турківської райради Володимиру Лозюку.

Також вони затвердили «при наданні щорічних відпусток виплачувати Лозюку Володимиру Омеляновичу – голові Турківської районної ради матеріальну допомогу у розмірі середньомісячної заробітної плати».

Нагадаємо, Олександр Лабецький з лютого 2015 року перебуває на посаді голови Турківської районної державної адміністрації. У 2014 році він задекларував 9972 грн. загального доходу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.