Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Буська ратуша

uk.wikipedia.org

Середа, 20 травня 2015, 12:47

На Львівщині утискають буських посадовців

Буська ратуша

Керівництво Буської РДА заявляє, що на них тиснуть посадовці Львівської облдержадміністрації.

Про це повідомляє Буський медіа портал.

Нещодавно Офіс реформ у Львівській області оприлюднив інформацію про те, що Буський район можуть поділити на три громади.

Хоча ще раніше на нарадах-обговореннях формування перспективного плану об'єднання територіальних громад району спочатку говорилося про об'єднання шести територіальних громад, а після вивчення в частині забезпечення та гарантії надання громадам якісних і доступних публічних послуг, перспектив розвитку інфраструктури адміністративного центру, фінансового забезпечення голови сільських та селищних рад Буського району одностайно всі висловилися проти такого об'єднання.

В Офісі реформ повідомили, що саме Буська РДА після відповідного обговорення з головами сільських, селищних та міських рад, депутатами подала такий план.

За словами першого заступника голови Буської РДА Миколи Чучмана, у п'ятницю о 9 ранку в Офісі реформ було заплановано захист пропозицій від громади району. Ще напередодні цього на нарадах-об'єднаннях, сільські та селищні голови пропонували об'єднання шести громад. Однак вже на інших нарадах-обговореннях, громада вирішила на даному етапі не об'єднюватися.

"На засіданні відповідної комісії у п'ятницю в Львівській ОДА на нас чинився тиск, щоб ми подали свої "добровільно узгоджені" з громадою пропозиції. Ми ж заявили про те, що громада Буського району поки що не узгодила жодних варіантів, а тому ми, Буська РДА, не подаємо нічого. В ЛОДА ж натякали на оптимальний поділ району на три громади. З приводу цих подій керівництво ЛОДА (перший заступник голови ЛОДА) сказало мені написати пояснення з приводу неподання жодних пропозицій, що я й зробив", - повідомив Микола Чучман.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.