Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Афіші кінотеатру "Львів"

Середа, 20 травня 2015, 14:25

Львів’яни підтримали ревіталізацію кінотеатру “Львів”

Афіші кінотеатру "Львів"

Громадська ініціатива "Поверніть нам "Львів" представила львів’янам концепцію створення нового культурно-соціального Центру на базі кінотеатру.

На громадській зустрічі у Медіатеці відбулися презентація та обговорення концепції перетворення кінотеатру "Львів" у культурний Центр нового типу.

Концепцію розробили учасники Громадської ініціативи "Поверніть нам "Львів" спільно з Департаментом з питань культури, національностей та релігій при Львівській обласній держадміністрації.

На зустрічі були присутні учасники інціативи, представники Обласної контори кінопрокату та кінотеатру "Супутник", митці, культурні менеджери та інші зацікавлені темою львів’яни.

Згідно з висловленими ідеями, оновлений кінотеатр мав би стати місцем різноманітного культурного та соціального дозвілля.

Як повідомили представники ініціативи, перетворення кінотеатру передбачає поділ на кілька функціональних зон, таких як Кінотеатр, Кіномайстерня, Музклуб, Ремісничі майстерні, Соціальний простір чи Кінокафе. Завдяки такій мультифункціональності, розробники концепції сподіваються забезпечити хоча б часткову фінансову самоокупність нового культурного Центру.

Висловлювалась також думка про необхідність приєднання до кінотеатру "Львів" Обласної контори прокату кінофільмів, Присутній на зустрічі директор кінопрокату Андрій Бабінський нагадав про цінні ресурси та архівні матеріали, якими володіє його контора. Окрім майже трьох тисяч старих кінострічок там зберігаються і раритетне обладнання для монтажу та реставрації кіноплівок, і унікальна колекція ретро-кіноплакатів.

Пан Бабінський нагадав теж про те, що кінотеатр "Львів" залишається одним з останніх діючих кінотеатрів, які ще не перейшли у приватні руки.

Після презентації відбулася загальна дискусія. Обговорили, зокрема, можливий репертуар кінотеатру, моделі забезпечення самоокупності та перспективи влаштування у кінотеатрі масштабних музичних подій.

У результаті, присутня громадськість висловила представникам ініціативи свою підтримку та щире зацікавлення у можливих перетвореннях кінотеатру, який зараз перебуває на межі занепаду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.