Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Початок будівництва біля парку «700-річчя Львова»

Вівторок, 26 травня 2015, 15:24

У парку «700-річчя Львова» конфліктне будівництво

Початок будівництва біля парку «700-річчя Львова»

Львівська міськрада дозволила львів'янину приватизувати земельну ділянку на підставі висаджування на ній дерев.

Сьогодні, 26 травня, відбувся брифінг щодо ситуації з початком будівельних робіт у парку «700-річчя Львова».

На території, що межує з парком «700-річчя Львова», почалося будування приватного будинка приватним мешканцем. Власник земельної ділянки у 200 м2 попросив у Львівської міськради 450 м2 земельної ділянки на долучення, яка межує з парком.

Виявилось, що підставою для користування львів'янином земельною ділянкою було висаджування дерев.

«На останній сесії міськради депутатом Веремчуком було піднято питання про те, що передана земельна ділянка у власність, що знаходиться у межах парку, але у межі парку ця ділянка не попадає. Ухвала, що дозволяла взяти у користування земельну ділянку ветувалась по тій причині, що це є вільна земельна ділянка і вето було подолане», – зазначив начальник міського управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Сергій Коровайник.

На питання, чи буде власник Роман Беренецький продовжувати відстоювати права на додаткове залучення землі, львів'янин відповів: «Звичайно, що будемо судитися, оскільки я брав земельну ділянку для того, щоб збудувати будинок, чому в повинні забирати земельну ділянку, яка була у мене в користуванні».

Нагадаємо, під час минулого пленарного засідання сесії міськради депутат Валерій Веремчук виступив зі зверненням, у якому повідомив, що на території парку «700-річчя Львова» на вул. Шеремети розпочато незаконне будівництво, а сам парк не має визначених меж.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.