Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пенсійне посвідчення

legalclinic.com.ua

Четвер, 28 травня 2015, 14:26

З 1 червня 2015 року скасовуються спецпенсії

пенсійне посвідчення

З 1 червня 2015 року спецпенсії депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам не призначатимуться.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

 «Затягнути зі скасуванням спецпенсій ні в кого не вийде. Це принципова позиція моя, як міністра соціальної політики, і уряду в цілому», - заявив Міністр соціальної політики України Павло Розенко.

За його словами, закон, прийнятий Верховною Радою у березні, передбачав, що уряд до 1 травня має внести відповідний пакет законів про пенсійну реформу і якщо парламент до 1 червня не прийме цей закон, то система спецпенсій в Україні перестає існувати.

«Ми до 1 травня внесли на розгляд Верховної Ради системну пенсійну реформу, яку парламент не розглянув і не ухвалив», - зауважив глава Мінсоцполітики.

Відтак з 1 червня Пенсійний фонд припиняє призначати пенсії за спеціальними законами. З червня всі пенсії народним депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам будуть призначатися відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Закон не стосується лише науковців та військовослужбовців.

Нагадаємо, у березні нардепи прийняли закон про обмеження виплат пенсій працюючим пенсіонерам на 15%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.