Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ратуша

iloveukraine.com.ua

Вівторок, 2 червня 2015, 12:58

У Львові реставрують стінопис

Ратуша

На вул. Левицького, 10 у Львові реставрують збережений стінопис.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

З березня у рамках проекту GIZ «Муніципальний розвиток і оновлення старої частини міста Львова» проводиться реставрація сходової клітки будинку №10 на вул. Левицького.

Роботи здійснює фірма «Львів-Реставрація» під керівництвом експерта GIZ Маркуса Шульца.

«Перед початком робіт сходову клітку було досліджено. На основі результатів досліджень зараз відкривають шар пофарбувань приблизно 1884 року. За численними пізнішими нашаруваннями збереглися великі фрагменти чудових оригінальних стінописів. Реставратори консервують та укріплюють шари тиньку і фарби, відкривають оригінальні зображення, консервують та очищують їхні поверхні, доповнюють відсутні ділянки, знімають з цоколя олійну фарбу. На завершення буде проведено тонування», - зазначили у GIZ.

Крім того, тривають важливі реставраційно-ремонтні роботи, такі, як зміцнення балок перекриття на стелі сходової клітки, в місцях сполучення з дахом, розчищення пофарбувань дверей, приймаються рішення щодо приховання електрокабелів у стіни сходової клітки.

Водночас у майстерні фірми «Львів-Реставрація» ремонтують дерев’яні поручні, а на місці приводять в порядок дерев’яні сходи,  реставрують вікна сходової клітки і двері квартир.

«Роботи триватимуть орієнтовно до вересня, після чого ця історична сходова клітка знову стане однією з найгарніших і найцінніших у Львові», - наголосили у GIZ. 

Нагадаємо, починаючи з 2010 року, українсько-німецький проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» в тісній співпраці з Львівською міською радою втілює програму реставрації історичних вікон та вхідних дверей в старій частині міста Львова. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.