Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

http://milicia.lviv.ua

Середа, 27 червня 2012, 12:28

На Львівщині більше 8 тис. осіб, що скоїли насильство в сім’ї

На сьогодні на профілактичному обліку у підрозділах внутрішніх справ перебуває 8 473 особи, що скоїли насильство в сім’ї. Відносно людей, які вчиняли насильство в сім’ї, працівники міліції склали 2 670 адмінпротоколів. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

Також за цей рік до міліції із заявами про вчинення насильства в сім’ї звернулось понад 4 тисячі осіб. За статистичними даними, в Україні близько 70% жінок потерпають від насилля в сім’ї, але більшість з них не зізнається у цьому. Причини різні: хто соромиться розповідати, хто пробачає кривднику, а хто - терпить заради дітей чи матеріальних благ.

Жертви сімейного насилля звертаються до дільничного інспектора міліції, а також у соціальні служби. У містах це вирішити простіше, адже можна проконсультуватись з юристами, а от у селах ця проблема - у «глухому куті». У сільській місцевості жінки роками потерпають від побоїв, а іноді трапляється, що жертва приходять до священика чи сільського голови за порадою, але зазвичай їм нагадують, що ті брали шлюб і нехай терплять. Дільничний інспектор зі свого боку може скласти адміністративний протокол, але це не завжди допомагає.

Окрім цього, працівники міліції до відділів у справах сім’ї та молоді міськрайорганізацій скерували 1 995 повідомлень про усунення причин та умов, які сприяли скоєнню насильства в сім’ї. Так, у поточному році працівники органів внутрішніх справ винесли 1995 офіційних застережень про неприпустимість застосування насильства в сім’ї та, за погодження із прокуратурами районів, винесено 17 захисних приписів (Бориславський РВ – 2, Бродівський РВ – 5, Дрогобицький РВ – 10). 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.