Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

діти-сироти

tsn.ua

Середа, 3 червня 2015, 16:45

У 2015 році на захист прав дітей львівськими прокурорами до суду подано понад 50 позовів

діти-сироти

У 2015 році на захист прав дітей львівськими прокурорами до суду подано понад 50 позовів на суму близько 500 тис. грн. 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Органи прокуратури Львівської області активно відстоюють у судах порушені права дітей - сиріт. Наразі уже 15 позовів на суму 120 тис.грн задоволено, за прокурорського втручання права 17 дітей уже поновлено.

Прокуратурою Буського району в інтересах дитини-сироти подано позовну заяву до суду про визнання її права спадкування на земельну ділянку на загальну суму понад 70 тис.грн.

Прокурорами пред’явлено 7 позовів про заборону на відчуження житла, у якому проживали діти, батьки яких позбавлені батьківських прав.

До суду подано 7 позовів про нарахування та виплату дітям пільгової категорії одноразової грошової допомоги на загальну суму 60 тис.грн.

Судом задоволено позовні заяви прокурора Сколівського району, подані в інтересах 3 дітей, позбавлених батьківського піклування, про визнання неправомірною бездіяльність адміністрації закладу в якому вони перебувають, та зобов’язано нарахувати та виплатити їм одноразову грошову допомогу на загальну суму майже 30 тис.грн.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.