Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

http://stolichni.in.ua

Середа, 27 червня 2012, 15:19

ПФ виплачує пенсії українським пенсіонерам, які емігрували за кордон, щоквартально

Пенсійний Фонд України виплачує пенсії літнім українцям, які емігрували за кордон, щоквартально. Про це повідомила начальник Управління міжнародного співробітництва Пенсійного фонду України Марія Плаксій.

 

Пенсіонер, якому в Україні призначено пенсію, вирішив виїжджати за кордон, необхідно перед від'їздом звернутися до територіального органу Пенсійного фонду України за місцем одержання пенсії в Україні. «За його заявою може бути виплачена пенсія за шість місяців наперед перед від'їздом. Тут же можна отримати «Пам'ятку для пенсіонерів, які виїжджають на постійне проживання за кордон» з необхідною інформацією та переліком держав, з якими сьогодні Україною укладені міжнародні договори про соціальне (пенсійне) забезпечення. У разі порушення клопотання про переведення, тобто переказ пенсії з України в іноземну державу, з якою укладено міжнародний договір про соціальне забезпечення, громадянин повинен звернутися до компетентного органу з питань пенсійного забезпечення за місцем свого проживання в цій державі», - зазначила М. Плаксій.

Переказування пенсій громадянам, які виїхали на постійне місце проживання до інших держав, здійснюється щоквартально у валюті тієї країни, де проживає пенсіонер, (у доларах США або в євро) за офіційним обмінним курсом Національного банку України гривні до іноземних валют.

Крім того, витрати, пов'язані з переказом пенсій Пенсійним фондом України за кордон, здійснюються за рахунок коштів Пенсійного Фонду. Одержувачі пенсій не несуть витрат, пов'язаних із переведенням належних їм грошей.

За 2011 рік з України переказано пенсій на суму 1 280,16 тис. дол. США та 971,83 тис. євро. В Україну згідно з міжнародними договорами України про співпрацю переказано пенсій на суму 2 277,27 тис. дол. США, 342,06 тис. євро та 65,72 млн. російських рублів.

Джерело: Українська газета

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.