Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

http://prosport.tsn.ua

Середа, 27 червня 2012, 17:30

Костюк розповів, скільки грошей держава дала Львівщині на Євро-2012

На підготовку Львівської області до проведення Євро-2012 з державного бюджету виділили 8,1 млрд. грн., - про це повідомив сьогодні, 27червня, під час брифінгу голова Львівської ОДА Михайло Костюк.

Він  розповів, що підготовка Львівщини до фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року велася відповідно до цільової програми, затвердженої постановою Кабінету Міністрів, яка передбачала фінансування у сумі майже 12,4 мільярди гривень.

Однак фактично на підготовку області було профінансовано 10,45 млрд. грн., з яких 8,1 млрд. грн. - кошти із державного бюджету, 0,22 млрд. грн. - кошти місцевих бюджетів та 2,2 млрд.грн - гроші інвесторів.

За словами голови Львівської ОДА, Обласною програмою з питань безпеки та правопорядку на період підготовки та проведення Євро-2012 впродовж трьох останніх років профінансовано 7,65 млн. грн. Ці кошти витратили на модернізацію матерально-технічного забезпечення територіальних органів МВС, МНВ, СБУ та внутрішніх військ.

Щодо головних об'єктів Євро-2012, для проведення чемпіонату було збудовано стадіон «Арена-Львів» (вартість – 2,94 млрд. грн., профінансовано – 2,6 млрд. грн., залишилось профінансувати 334 млн. грн.), реконструйовано і збудовано злітно-посадкову смугу, новий термінал Міжнародного аеропорту «Львів» (загальна вартість проекту – 4,6 млрд. грн.), відновлено стадіон Львівського державного університету фізичної культури (профінансовано 78,5 млн. грн.) та стадіон у смт. Славське Сколівського району (профінансовано 22 млн.  грн.).

Михайло Костюк також розповів про те, що на будівництво і реконструкцію доріг Львівщини (зокрема, дороги загального користування Львів - Краковець, Львів - Рава-Руська, Львів - Шегині, а також західний обхід м. Львова, пониження частини дороги Львів - Пустомити і під'їзд до Трускавця) профінансовано 568,57 млн. грн., а ще 311,17 млн. грн. – витрачено на комунальні дороги Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.