Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мусій олег

Субота, 13 червня 2015, 19:14

Олег Мусій: Шахтарська галузь очікує від уряду затвердження Державної програми розвитку

мусій олег

Нардеп, член фракції Блокy Петра Порошенка, голова Міжфракційного депутатського об’єднання «Захистимо вугільну галузь» Олег Мусій 11 червня долучився до організації перемовин щодо виплати заборгованості шахтарям. 

Про це повідомила прес-служба ЛОО "Солідарність".

«Відбулося дві важливі зустрічі з основними гравцями вугільного ринку України (в Міністерстві і ДТЕКу) задля швидкого вирішення питання фінансових розрахунків. Було досягнуто домовленості, що за все відвантажене з шахт ДП «Львіввугілля» паливо буде розраховуватися ДП «Вугілля України» не залежно від його продажу. Думаю, що це великий позитив. Міністр підкреслив, що люди, які видобули вугілля і його відвантажили, не залежно від наявності чи відсутності будь-яких угод, мають вчасно отримати зарплату і забезпечити це – обов’язок міністерства. Щодо заборгованості перед шахтарями, Міністр пообіцяв виплатити 25 мільйонів гривень 12 червня, а заборгованість за квітень (ще 25 мільйонів) має бути погашена до кінця наступного тижня», - розповів Олег Мусій.

 «Крім того на розгляд Уряду Міністр виносить два дуже важливих документи. Один з них – проект постанови КМУ про реструктуризацію на енергоринку (про взаємозаліки між різними структурами), що дозволить вчасно виплатити людям зарплату за наступні два місяці. Другий ще важливіший – Державна програма розвитку вугільної галузі на найближчі 5 років. Нею передбачено в тому числі виділення в цьому році з бюджету більше 2 мільярдів гривень на галузь  (1 мільярд на погашення заборгованості по зарплаті і компенсації різниці в ціні, 1 мільярд – на модернізацію підприємств). Дуже сподіваюсь, що Уряд невідкладно затвердить ці вкрай важливі документи. Якщо вони не будуть прийняті – шахтарів у стимулюванні Кабміну підсилюють народні депутати. Для реалізації цієї Програми народні депутати, в тому числі і я, підготували законопроект про виділення коштів на цей напрямок і якщо Уряд Програму підтримає, ми відразу подамо законопроект на розгляд Парламенту і він має шанс бути ухваленим ще на цій сесії», - сказав народний депутат. 

Олег Мусій взяв на себе організацію створення тристоронньої групи щодо врегулювання проблем у теплогенерації і у вугільному секторі. 

Нагадаємо, 11 червня шахтарі з шахт західного регіону та представники профспілок ДП «Львіввугілля» приїхали до київського офісу енергетичної компанії ДТЕК та Міністерства енергетики та вугільної промисловості, щоб вимагати погашення боргів за видобуте вугілля.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.