Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

7dniv.info

Вівторок, 16 червня 2015, 15:17

Інформація про власників ЗМІ може стати публічною

Верховна Рада

Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект, який передбачає обов'язкове розкриття імен кінцевих власників ЗМІ.

Сьогодні, 16 червня, на сесії Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект №1831 про засоби масової інформації.

За цей законопроект проголосували 240 народних депутатів.

"Ввівши в дію даний законопроект держава зможе звести до мінімуму концентрацію аудіовізуальних ЗМІ, зробить більш прозорою діяльність українських мовників та провайдерів, запровадить додаткові гарантії свободи слова та створить передумови для прозорого ліцензування телерадіомовлення як запоруки вільного поширення об’єктивної та неупередженої інформації, вільної від будь-якого тиску та цензури", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Законопроектом пропонується:

- зобов’язувати суб’єктів інформаційної діяльності розкривати інформацію про реальну структуру власності та надавати відомості про кінцевого власника компаній;
- запровадити механізми контролю за достовірністю наданих відомостей про фактичних власників суб’єктів інформаційної діяльності (надання декларацій про доходи заявлених власників);
- надати Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення права запитувати додаткові відомості про структуру власності телерадіоорганізацій та власників;
- запровадити процедуру оприлюднення інформації про фактичних власників телерадіомовників та провайдерів програмної послуги на їх інтернет-сайті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.