Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

гроші

ednist.info

Вівторок, 16 червня 2015, 18:26

Соціальні виплати в Україні не зростуть

гроші

Мінфін не підвищить соціальні виплати через брак коштів, а усі збереження підуть на компенсацію від субсидій.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

"Наразі в державному бюджеті не має коштів для значного підвищення соціальних видатків. Збільшення доходів бюджету на початку поточного року пояснювалося головним чином стрімкою девальвацією національної валюти в лютому 2015 року і було тимчасовим фактором, що вже не має впливу на надходження держбюджету", - йдеться у заяві міністерства.

Водночас, як повідомляють у Міністерстві фінансів, зараз потрібно 24,4 млрд грн для того, аби восени профінансувати надання субсидій на компенсацію підвищення тарифів для населення.

"Обсяг субсидій для населення на ці потреби передбачений на рекордному для країни рівні", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, одним з пріоритетних завдань Міністерства фінансів є забезпечення достатнього фінансування обороноздатності країни. В травні до установи звернулися 10 відомств, що опікуються обороною та правоохоронною діяльністю в Україні, з проханням збільшити фінансування в цілому майже на 17 млрд грн.

Наразі відбувається реструктуризація державного боргу, обслуговування якого наразі вартує країні більше 5% ВВП.

"Реструктуризація має не лише зменшити тиск на платіжний баланс країни в обсязі $15,3 млрд протягом 2015-2018 років, але й значно зменшити видатки державного бюджету на обслуговування держборгу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вартість бланків та інформаційної кампанії про субсидії закладена в нові тарифи на електропостачання

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.