Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Во "Свобода"

http://obozrevatel.com

Четвер, 28 червня 2012, 10:47

Колесніченко вимагає притягнути до кримінальної відповідальності Ірину Фаріон за звільнення водія маршрутки

Народний депутат України Вадим Колесніченко звернувся до Генеральної прокуратури України із проханням притягнути депутата Львівської облради, члена ВО "Свобода" Ірину Фаріон до кримінальної відповідальності.

Він також просить відновити на роботі водія львівської маршрутки № 54, який 11 червня відмовився на вимогу Ірини Фаріон вимкнути російськомовну музику, що звучала у салоні.

Факт ініціювання з боку депутата Львівської обласної ради Ірини Фаріон питання про звільнення водія маршрутки через звучання російськомовної музики прямо говорить про грубе порушення Іриною Фаріон норм законодавства України та міжнародного права про заборону дискримінації в будь-якій сфері людини за мовною ознакою, а також про її упереджене ставлення до громадян України за мовою, - зазначено у зверненні.  

Вказані дії депутата Львівської обласної ради Ірини Фаріон є підставою для притягнення її до кримінальної відповідальності за ст. 161 КК України (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв'язку з їх релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, за мовною ознакою) та караються штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого, - вважає народний депутат. 

Нагадаємо, 26 червня, на сесії Львівської облради Ірина Фаріон повідомила, що водія маршрутки, який їй нахамив, звільнено з роботи. При цьому звільненого водія вона назвала "істотою". 

Нагадаємо, нещодавно Ірина Фаріон заявила, що водій однієї із львівських маршруток по-хамськи відповів їй на прохання вимкнути російськомовну музику у маршрутці.

10 червня, Ірина Фаріон почула у салоні маршрутного автобусу № 54 у Львові російськомовну музику. Депутат попросила її виключити, але водій відмовився це зробити. Фаріон тоді послалася на рішення Львівської обласної ради №325 від 20 грудня, у якому сказано, що облрада забороняє музичний супровід у громадському транспорті, тому що він створює психологічний дискомфорт для пасажирів. Водій на це зауваження відреагував, з її слів, ще більше злісно і обвинуватив Фаріон у тому, що вона нічого не робить і тільки "носиться зі своєю українською мовою". Музику він відмовився виключити. Фаріон звернулася до начальника управління транспорту Львівської міської ради Миколи Жука і голови постійної комісії інженерного господарства, транспорту та зв'язку міськради Івана Гринди з вимогою розслідувати цей випадок, а також створити мобільні групи, які б організували масові рейди у громадському транспорті Львова для перевірки виконання рішення облради про заборону музичного супроводу. Також Фаріон вимагала звільнення цього водія з роботи із забороною для нього водити будь-який транспортний засіб. Крім того, Фаріон вимагала карати всіх інших водіїв громадського транспорту, які включають у салоні музику.

Джерело: Русские на Украине 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.