Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Гіпсова, 36 В

portal.lviv.ua

Середа, 17 червня 2015, 16:09

Відкрито кримінальне провадження щодо незаконного будівництва на вул. Гіпсовій, 36 В

Гіпсова, 36 В

Франківського райвідділ міліції відкрив кримінальне провадження щодо незаконного будівництва на вулиці Гіпсовій, 36 В у Львові.

Працівники слідчого відділення Франківського РВ ЛМУ ГУМВСУ у Львівській області на підставі звернення народного депутата України Ігоря Васюника відкрили кримінальне провадження № 12015140080001138 за ознаками ч. 1 ст. 358 (підробка документів) Кримінального Кодексу України щодо незаконного будівництва на вулиці Гіпсовій, 36 В у Львові.

Про це йдеться у відповіді начальника ГУМВСУ у Львівській області Дмитра Загарії на звернення нардепа Васюника щодо можливого незаконного будівництва за вказаною адресою у Львові.

«Досудове розслідування здійснює Слідчий відділ Франківського РВ ЛМУ ГУМВСУ у Львівській області», – йдеться далі в документі.

«Забудовники, яким начхати на Львів та львів’ян, знахабніли до краю. Вони звели семиповерховий будинок, не маючи на це жодного дозволу. І хочуть через суд його узаконити. Наше завдання – не дозволити цього зробити. Саме тому будемо сподіватися, що правоохоронні органи дадуть належну оцінку цим горе-бізнесменам, доведуть справу про незаконне будівництво до логічного завершення та покарають винних у цій незаконній багатоходовій оборудці», – наголошує Ігор Васюник.

Нагадаємо, що ще раніше прокуратура Львівської області підтвердила, що будівництва багатоквартирного будинку на вулиці Гіпсовій, 36 В у Львові ведеться з порушенням законодавства України – тобто є незаконним самобудом.

Такі висновки були зроблені з відповіді Прокуратури на звернення народного депутата Ігоря Васюника до Генеральної Прокуратури України щодо порушень вимог містобудівного законодавства при будівництві житлового будинку на вул. Гіпсовій, 36 В у Львові.

Прокуратура встановила, що Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області провів позапланову перевірку цього об’єкта будівництва, з’ясувавши, що будівельні роботи здійснюються без розробленої та погодженої належним чином проектної документації та без права на виконання будівельних робіт, чим порушено ст.ст. 7, 9 Закону України «Про архітектурну діяльність» та пп.2 п.1 ст.34, та п.2 ст.5 Закону України «Про регулювання містобудівної діяяльності».

«Департаментом замовнику будівництва Ханик Н.М. видано припис №2ф від 02.04.2015 про зупинення будівельних робіт до отримання у встановленому порядку права на їх виконання та її притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.13 ст.96 КУпАП. – Йдеться далі в документі. – Окрім цього, наказом Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області № 15-д від 07.04.2015 скасовано декларацію про готовність об’єкта до експлуатації».

Нагадаємо також, що ЗМІ уже неодноразово писали про черговий скандал з незаконним будівництвом у Львові, яким внаслідок звернень народного депутат України Ігоря Васюника зацікавилися правоохоронні органи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.