Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Партія регіонів

http://djerela.com.ua

Четвер, 28 червня 2012, 11:52

Регіонал Сергій Гориславський закликає Львівську облраду закупити обладнання для Дрогобицького онкодиспансеру

Голова Дрогобицької міської організації Партії регіонів, депутат Дрогобицької міської ради Сергій Гориславський закликає Львівську обласну раду використати кошти державної субвенції, передбачені на закупівлю медичного обладнання, для оновлення медичної бази Дрогобицького онкодиспансеру. Про це повідомляє прес-служба ЛОО Партії регіонів.

 

Для Львівської області цьогоріч передбачено 10 млн. 600 тис. грн. державної субвенції для придбання медичного обладнання, а саме мамографічного, рентгенологічного апаратів та апаратів ультразвукової діагностики. 

Дрогобицька міська лікарня № 3 (онкодиспансер) перебуває у вкрай незадовільному стані. За часи незалежності України ця медична установа отримала дотацій з міського бюджету в розмірі лише 350 тис. грн. при тому, що у Дрогобицькому районі перебуває на обліку 3 тис. 725 онкохворих. Крім того, на облік щороку стають 500 первинних онкохворих, - зазначив С. Гориславський.

За словами Сергія Гориславського, Дрогобицька міська лікарня №3 має статус юридичної особи, таких в області лише дві. На балансі установи перебувають три будівлі, загальною площею 2 тис 147 м.кв. розташованих поблизу центра міста, стан будівель не задовільний та потребує ремонту.

Нагадаємо, у листопаді 2011 року колектив онкодиспансеру звернувся до С. Гориславського з проханням врятувати медичний заклад від запланованої місцевою владою ліквідації. У результаті численних звернень та запитів голові Дрогобицької міської організації Партії регіонів вдалося привернути увагу громадськості та влади щодо недоцільності ліквідації онкодиспансеру. І хоч медзаклад не ліквідували, місцева влада його проблеми наразі не вирішила.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.