Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

НБУ

uapress.info

Четвер, 18 червня 2015, 15:45

Верховна Рада посилила незалежність НБУ

НБУ

Верховна Рада прийняла закон щодо посилення незалежності та інституційної спроможності Нацбанку.

Про це повідомляє Українська правда.

У законопроекті говориться про недопущення встановлення сум обов'язкового перерахування до держбюджету коштів від Національного банку.

Серед пропозицій НБУ є положення про посилення ролі Ради Нацбанку в проведенні внутрішнього аудиту та контролю за ризиками; проведення засідань Ради Нацбанку не менше 10 разів на рік; а також скорочення кількості членів Ради (до 9 чоловік) і правління (до 6 осіб) Нацбанку.

Законопроект підготовлено з метою виключення із Бюджетного кодексу положень, які послаблюють фінансову незалежність центробанку країни та не відповідають взятим на себе Україною зобов’язанням за Меморандумом про економічну та фінансову політику.

Законопроектом передбачається внесення змін до Бюджетного кодексу в частині скасування вимог щодо необхідності включення до прогнозу держбюджету  на наступні за плановим два бюджетні періоди показників валютно-курсової політики, а також скасування відповідних положень статті щодо використання при складанні проекту закону про держбюджет відповідної інформації, наданої НБУ.

Такі зміни згідно з проектом застосовуватимуться, починаючи зі складання проекту Державного бюджету України на 2016 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.