Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

маршрутки

time.kz

Четвер, 18 червня 2015, 17:53

В Україні планують створити механізм адресного надання пільг на проїзд

маршрутки

Мінсоцполітики розробляє механізм адресного надання пільг та транспортні пільги чекає монетизація

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Міністр соціальної політики України Павло Розенко наголошує на необхідності монетизації пільг на проїзд та реформування системи пільг з метою посилення адресності їх надання.

"Система пільг у своєму нинішньому вигляді більше існувати не може. Ми розробляємо механізм адресного надання пільг і, я думаю, що транспортні пільги чекає монетизація", - зазначив Павло Розенко.

Також, за його словами, держава відшкодовує перевезення пільговиків транспортним підприємствам.

"Це виключно корупційний механізм, ми маємо залишити право на безкоштовний проїзд, але кошти повинні відшкодовуватися безпосередньо людині",- додав Павло Розенко.

Він також наголосив, що, зважаючи на складну економічну ситуацію, уряд прийняв рішення у поточному році зберегти право безкоштовного проїзду практично для всіх категорій пільговиків.

"Верховною Радою було внесено певні зміни до законодавства і суттєво обмежено коло пільговиків. Разом з тим, зважаючи на складну економічну ситуацію, уряд прийняв рішення не скасовувати постанови Кабінету Міністрів, якими встановлювалося право пенсіонерів, ветеранів, інвалідів користуватися пільгами на проїзд у транспорті", - розповів міністр соціальної політики.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.