Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

http://www.unian.ua

Четвер, 28 червня 2012, 13:45

Євростадіон у Варшаві назвали на честь львів’янина

Польський сейм присвоїв Національному стадіону у Варшаві, побудованому до чемпіонату Євро-2012, ім'я польського тренера Казімежа Гурського.

Уродженець Львова Казімеж Гурський з 1936 року грав на позиції нападника за місцеву команду, а після приєднання Західної України до СРСР в 1939 році виступав за львівські «Спартак» і «Динамо». У 1945 році він був змушений емігрувати в Польщу, де до 1953 року був футболістом варшавської «Легії». Пізніше Гурський працював тренером столичної команди, а в 1966 році вперше був призначений на аналогічну посаду в збірній Польщі.

Пізніше він безперервно очолював національну команду Польщі в 1971-1976 роках. Під його керівництвом поляки провели 72 зустрічі, з яких 41 виграли, 14 звели внічию, 17 програли.

«Сейм, висловлюючи вдячність і повагу Казімежу Гурському, найвидатнішому тренеру в історії польського футболу, виступає з пропозицією назвати його ім'ям Національний стадіон у Варшаві», - йдеться в резолюції.

Після збірної Польщі Гурський тренував грецький «Панатінаїкос», «Олімпіакос» і «Етнікос». В 1991-1995 він очолював Польський футбольний союз. Легендарний тренер помер у 2006 році після важкої хвороби. Ім'ям Гурського також названі школи в Лодзі та Кракові, стадіон в Плоцьку.

Нагадаємо, новий 58-тисячний Національний стадіон у Варшаві побудований на місці старого 100-тисячного легкоатлетичного «Стадіону десятиліття липневого маніфесту 1944 року», який поступово прийшов в занепад і з початку 90-х років використовувався як майданчик для величезного ринку.

Крім того, сьогодні у Варшаві пройде останній польський матч Євро-2012 - півфінал Німеччина - Італія.

Джерело: РБК-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.