Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

закордонний паспорт

volynpost.com

Середа, 24 червня 2015, 14:31

Шенгенська віза не залежить від наявності біометричного паспорта

закордонний паспорт

Нова процедура оформлення шенгенських віз не залежить від наявності біометричного паспорта.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Дипломатичними представництвами європейських держав розпочато прийом документів на оформлення шенгенської візи за новою процедурою. Відтепер для отримання шенгенської візи українцям потрібно здати відбитки пальців і цифрову фотографію.

Проте процедура сканування відбитків пальців при оформленні шенгенської візи відрізняється від оформлення біометричного паспорта для виїзду за кордон і навіть не залежить від наявності такого документа. Державна міграційна служба України не здійснює передачу персональних даних українських громадян іноземним державам.

Таким чином, незалежно від того, паспорт якого типу має громадянин (з електронним чіпом або без нього), процедуру сканування відбитків пальців при оформленні шенгенських віз необхідно проходити всім громадянам.

Закордонні паспорти, видані до початку оформлення біометричних документів, зберігатимуть чинність до завершення строку дії, зазначеного на сторінці даних паспорта. Заміна паспортів старого зразка на нові не є обов’язковою.

Нагадаємо, 23 червня вступили в дію нові правила отримання Шенгенської візи. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.