Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Партія регіонів

Четвер, 28 червня 2012, 14:19

Петро Писарчук: українці та політики повинні вчитися шанувати Конституцію

Українські політики та громадяни не завжди шанобливо ставляться до Конституції, а українському суспільству потрібно ще вчитися шанувати Основний закон держави. На цьому наголошує народний депутат України, голова ЛОО Партії регіонів Петро Писарчук у привітанні із Днем Конституції. Про це повідомляє прес-служба народного депутата України Петра Писарчука.

«Вітаючи всіх з Днем Конституції, я б побажав усім тверезого розуміння, що українська Конституція є однією з найкращих у Європі, і ми мусимо жити за Конституцією», - зазначив Петро Писарчук.

«Конституцію не дарма називають основним законом кожної держави, і вона є шанованою кожною нацією. Конституція – це життєйська Біблія. Це збір законів, при дотриманні яких держава розвивається у мирі і процвітанні. Ми молода демократія. На жаль, ми дуже довго приймали Конституцію – п’ять років минуло з часу оголошення Незалежності України, доки ми «розродилися» Конституцією. А наші політики і суспільство мусять ще вчитися шанувати Конституцію», - переконаний Петро Писарчук.

За його словами, Америка, яка є багатонаціональною державою, має зцементоване суспільство завдяки тому, що громадяни шанують Конституцію своєї держави.

«У нас багато проблем від того, що ми не завжди дуже трепетно ставимося до свого Основного закону, і дуже багато політиків, виступаючи експертами, паплюжать ті чи інші положення Конституції. А відтак і прості громадяни без трепету ставляться до Основного закону. Чого гріха таїти, в Україні серйозно бракує пошанівки до Закону. Мусимо це перерости. Я сподіваюся, що молодь, яка росте, буде іншою – буде співати гімн, тримати руку на серці, і буде розуміти, що Конституцію треба виконувати. Тільки таким шляхом ми можемо досягти розвитку нашої держави», - наголошує політик.

Водночас, на його переконання, заяви об’єднаної опозиції на чолі з Арсенієм Яценюком про необхідність ліквідації Конституційного Суду є черговою передвиборчою обіцянкою, яка однак не принесе жодної користі країні. «Я думаю, що політична сила Яценюка не пройде до влади, тому що політики, які мають таке мислення, не мають права бути сьогодні при владі. Вони це прекрасно розуміють, тому що за свою кар’єру вони вже давали багато обіцянок, але, будучи при владі, чомусь цих обіцянок не виконували. Ми не маємо права принижувати Конституційний суд. Це конституційний орган. Для того, щоб його ліквідувати з розуму мали б зійти 300 парламентарів. Конституційний суд – це та найвища інституція, яка стоїть на сторожі дотримання норм Конституції», - зазначає Петро Писарчук.

За його словами, якщо опозиція має зауваження до роботи Конституційного Суду, то має розуміти, що недоліки його роботи – результат правління «помаранчевої влади».

Нагадаємо, сьогодні, 28 червня, в Україні відзначають День Конституції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.